McTaggart Cowan Hall Residence Renovation

 

SIMON FRASER UNIVERSITY, BURNABY
British Columbia

The McTaggart Cowan Hall Residence at SFU’s Arthur Erickson-designed Burnaby Mountain Campus, provides single-occupancy residences with shared unisex washrooms and kitchens for undergraduate students. Affectionately known by residents as “McCow”, the facility had not been significantly upgraded since opening in the 1980s, and was showing its age, wear, and tear.

Upgrades to McCow are refreshing public spaces so that residents will actually want to spend time in the common areas with each other.

With design completed in 2016, construction of upgrades to the common areas of McCow – kitchens, bathrooms, common areas, and hallways – is proceeding in three phases over the summers of 2016, 2017, and 2018 to reduce impacts on students. Phase One was completed last summer, and also saw significant improvements to accessibility for residents of all abilities.

Designs have an eye to usability, particularly replacing residential-grade fixtures and finishes with durable, resilient materials and equipment that can withstand the heavy use of university students while breathing new life into this beloved residence.

 
 
 
 
 

MEET ME AT...

For real, students call our 'conversation nook' the 'makeout couch'. It's embarrassing... and really flattering. But when the Client asks, it's embarrassing.

NEW DIGS FOR NEW CONTEMPORARY STUDENTS

We re-designed these residences with glee - remembering all the gory places we'd lived in our own youth. Some of us even spent time with friends in McCow during our undergrad years!
We'd have killed for stainless steel counters. Literally.

TO BE CONTINUED...

Oh, and hey: this is only Phase 1. Stay tuned!