Renfrew Park Community Centre Pool

VANCOUVER
British Columbia

Working within the constraints of an existing site need not constrain the possibilities of design. Instead, a careful exploration of the possibilities of the limiting parameters can result in solutions both unexpected and beautiful. The additions and renovations to the Renfrew Park Community Centre Pool worked inside and outside “the box” to meet client and user needs to update this aging but well-loved aquatic facility with exciting results.

Upgrades to the change rooms and entry to provide open, accessible and vibrant support spaces for the pool.

Starting in 2003, and as a part of a 25-year Facility Master Plan, a smart approach to project budgeting allowed a code, accessibility, tank and mechanical systems upgrade to the aquatic centre to be extended and further meet client aspirations with a significant expansion of the natatorium, including a large hot pool. The hot pool is enclosed in a dramatic cantilevered solarium than hangs over the Renfrew Park Ravine and opens the natatorium to prodigious natural light and views of the North Shore Mountains. The most recent renovations include spacious and universally accessible support spaces such as change rooms, lobby and entry which resulted in a comprehensive facility upgrade throughout.

 
 
 
 
 

ALWAYS ON

The Renfrew community is an active and growing part of Vancouver. Complex at best, the project was made more so by the phasing requirements necessary to keep the facility nearly complete operational during construction. Talk about ball juggling!

 

THE 21ST CENTURY, LIKE IT OR NOT

The primary driver here were the City's need to provide modern facilities suited to a progressive city. This means more than Code upgrades. It means universal change rooms, more daylight, and durable natural materials

 
 
pool 3.JPG